800.000 Euro'luk yatırım geleceğin rotasını belirliyor

JUMO metal teknolojisi için yeni lazer kaynak sistemi

JUMO GmbH & Co. KG'nin "Metal Teknolojisi" üretim alanı, 60 yılı aşkın bir süredir Fulda tesisinde üretim yapmaktadır ve giderek artan bir şekilde, çok çeşitli sektörlerden müşteriler için bir iç tedarikçiden bir hizmet sağlayıcıya dönüşmüştür. Son olarak Trumpf lazer kaynak sisteminin satın alınmasıyla tüm ürünler son teknoloji olarak üretilmeye devam ediyor.

Haber bültenini indir

Basın fotoğrafı
(JPG, 4.98mB)

Modern lazer ışını kaynak sistemleri, tutarlı kaliteyi garanti edebilen yüksek hassasiyetli sistemlerdir. Şu anda JUMO'da kullanılan kompakt 5 eksenli TruLaser Cell 3000 lazer makinesi, yüksek hassasiyetli iki ve üç boyutlu kaynak ve kesme işlemleri sağlıyor. Olası kullanımlar, prototipten kapsamlı otomasyona sahip büyük serilerin üretimine kadar uzanmaktadır. Bir odak noktası, küçük ila orta büyüklükteki bileşenlerin lazerle işlenmesidir.

Makine, kaynağa ek olarak, 3D lazer kesimin yanı sıra, yüzüncü aralıkta doğrulukla 2D hassas lazer kesimi de gerçekleştirebilmektedir. Bu özellik 3B bileşen ve boru kesmeyi mümkün kılar. Özellikle ince dikiş sayesinde, ince saclarda kaynak yapma sorunu ortadan kalkar. Hassasiyete ek olarak, çalışma hızı yeni lazer kaynak sisteminin öne çıkan özelliklerinden biridir.

JUMO-Metal Technology Ürün Müdürü Frank Baier, "Yeni lazer kaynak sistemi ile artan müşteri gereksinimlerini karşılayabiliyor ve aynı zamanda yeni satış fırsatları yaratabiliyoruz" diye açıklıyor.

Metal teknolojisi üretim alanında, yaklaşık 70 çalışan, harici müşteriler adına veya JUMO cihazlarında dahili kullanım için her gün binlerce sac parça üretmektedir. Ürünler tıbbi ve optik cihazlarda, elektrik endüstrisinde, gıda endüstrisinde veya kimya fabrikalarında güvenli prosesler sağlar. Uzun süredir devam eden müşteri tabanı, tıp teknolojisi, kilit ve donanım endüstrisi ve ayrıca seviye ölçüm teknolojisi ve hidrolik sistemler alanlarından tanınmış şirketleri de içermektedir.

Sorularınız mı var?


İletişim

Michael Brosig +49 661 6003 2788 Michael.Brosig@JUMO.net +49 661 6003 2788