Et ve sucuğun işlenmesinde veya üretilmesinde soğuk zincirin korunması en önemli unsurdur. Sonuç olarak, soğutma odalarının kullanımı son derece önemlidir. Sürekli sıcaklık ölçümüne ek olarak, dokümantasyonu da oldukça önemlidir.
Et ve sucuk ürünleri, tatlandırma ve koruma amacıyla tütsüleme odalarında tütsülenir. Dayanıklılık hakkında net bir değerlendirme yapılabilmesi için tütsüleme sürecinin doğru ve tekrarlanabilir şekilde gerçekleştirilmesi gerekir. Bu amaçla, işlem sırasında sıcaklığın hassas bir şekilde ölçülmesi, kontrol edilmesi ve belgelenmesi şarttır.
Et işleme tesislerinde çoğunlukla sadece pişirme ve tütsüleme odaları kullanılır. Büyük sanayi tesislerinde ise bu iki sistem genellikle sürekli veya yarı sürekli çalışan hatlarda birleştirilir. Bu sistemlerde son ürünün kalitesini belirleyen unsur, son derece hassas sıcaklık ölçümü ve kontrolüdür.