Mayşeleme

Mayşelemede mayşe üretirken, hassas sıcaklık ölçümü ve kontrolü çok önemlidir. Malt-su karışımı belirli bir sıcaklık-zaman programından geçer, böylece maltta bulunan nişasta şekere parçalanır. Son derece hassas bir sıcaklık kontrolü ayrıca yüksek şeker verimi sağlar.

Proses verileri
Ön mayşeleme sıcaklığı 30 ila 35 °C
Mayşeleme sıcaklığı 45 ila 78 °C arasında
pH değeri 5.4 ila 5.8

Çözümünüz için ürün önerilerimiz

Mayşeleme için çözüm önerilerimiz

Ezme sırasında optimum sıcaklık profili

Mayşelemede sadece sıcaklık-zaman süreci kontrol edilmez, aynı zamanda pH değeri de izlenir. Tüm değerler kurcalamaya karşı korumalı bir şekilde kaydedilebilir. JUMO mTRON T otomasyon sistemi, bira fabrikası kontrolünde de kullanılmaktadır. Buradan her zaman tüm süreç ve her şeyden önce biranın kalitesi kontrol altında.

İletişim


Yiyecek ve İçecek Pazar Segment Müdürü

JUMO Ölçü Sistemleri ve Otomasyon San. ve Tic.Ltd. Şti. JUMO +90 216 645 5200 +90 216 645 5200